Keuze Tips | Tennisrackets

Heb je nog vragen? Stuur ons een email via 'Contact'.

Zo kies je

TESTED OK is altijd Okay!

Controle

Een Controle racket is in de regel vrij zwaar, heeft een klein blad (90-97 inch), een smal, flexibel frame, een 'normale' lengte, een gripweight balans en heeft zo min mogelijk technische 'franje'. Een controle racket is optimaal geschikt voor de betere en sterkere toernooi- en wedstrijdspeler tot de allerbeste (M/V). Wanneer het gewicht niet al te hoog is dan is een controle racket ook geschikt voor dames en aanstormend jeugdtalent. Rackets met een TESTED OK Gold beoordeling zijn de beste qua prijs- kwaliteitsverhouding!

Allround met Controle

Het blad van een Controle met Power racket is +/- 98 sq.in (dus iets groter dan standaard), het frame meer gemiddeld breed, stijf en lang en minder zwaar. Ook de balans is minder uitgesproken gripweight. Soms (dus niet altijd) is er extra techniek ingebouwd. Een controle met power racket is optimaal geschikt voor de clubspeler maar ook voor de wedstrijdspeler, en, bij een niet te hoog gewicht ook voor aanstormend talent (M/V). Rackets met een TESTED OK Gold beoordeling zijn de beste qua prijs- kwaliteitsverhouding!

Allround met Power

Het blad van een Controle Power MIX racket is iets groter (+/- 100 sq.in), het frame gemiddeld breed, stijf en lang en niet al te zwaar. Ook de balans is minder uitgesproken gripweight of topweight. Soms (dus niet altijd) is er extra techniek ingebouwd. Een controle power mix racket is optimaal geschikt voor de clubspeler maar ook voor de wedstrijdspeler, en, bij een niet te hoog gewicht ook voor aanstormend talent (M/V). Rackets met een TESTED OK Gold beoordeling zijn de beste qua prijs- kwaliteitsverhouding!

Power

Een Power racket is in de regel vrij licht, met een groter blad, een breder en stijver frame, meestal met meer lengte, het gewicht (balans) ligt in de richting van de top (TW). Dan is er ook vaak (veel) extra techniek ingebouwd om het racket niet alleen makkelijk maar ook comfortabel te laten spelen. Om die reden is zo'n racket meestal vrij duur (maar het loont). Een power racket is optimaal geschikt voor de recreatieve tennisser en clubspeler (M/V). Rackets met een TESTED OK Gold beoordeling zijn de beste qua prijs- kwaliteitsverhouding!

Top Jeugd

Een (beter) JUNIOR racket is in feite een 'gestripte' versie van een topmodel in de klasse controle of controle+power.

Het racket is altijd een graphite composite (nooit aluminium), het is lichter, makkelijker hanteerbaar en dus sneller en vooral korter (afhankelijk van leeftijd meer of minder).

Ook heeft zo'n racket altijd een kleinere grip. Kortom: een (top)jeugdracket is speciaal gemaakt voor de (betere) jeugd en in de regel te gebruiken tussen de 9 en 12 jaar. Rackets met een TESTED OK Gold beoordeling zijn de beste qua prijs- kwaliteitsverhouding!

Let op...

Wat maakt de overwinning van Djokovic, Murray, Nadal, Federer, Wozniacki of hoe ze ook allemaal heten voor jouw spel uit? Helemaal niets! Want ten eerste spelen zij niet met het racket wat jij in de winkel kunt kopen. Ten tweede is nog maar de vraag of het bij jouw spel en jouw speelniveau past. Jij verdient er ook geen miljoenen mee, jou kost het geld. Koop dus niet zomaar een racket maar een racket dat bij je past.

More...

Experience

Wilde je altijd al weten hoe een tennisracket wordt gemaakt?
Kijk dan hier. Zo doet het Head.

De eerste tennisballen machine?

Een uitvinding van La Coste? Dunlop? Alsof de tijd stil is blijven staan.

New racket please

De betere rackets zijn gemaakt van graphite. Het is een prachtig materiaal. Maar ook dat slijt. Op den duur verliest het materiaal zijn elasticiteit. Vervang je racket bij intensief gebruik uiterlijk na 3 jaar en bij minder intensief gebruik na uiterlijk 5 jaar. Je arm en schouder zullen je dankbaar zijn.

Quality Partner(s)

Keuzetips tennisrackets